Internationale pilot van de vernieuwende schrijfcursus over dans.

Tijdens Theaterfestival Boulevard 2019 onderzoeken getalenteerde schrijvers uit Noorwegen, Amerika, België en Nederland in een driedaagse cursus het nieuwe schrijven over dans. De club bestaat uit 2 gedreven deelnemers uit de eerste editie van schrijfcursus Dans&Durf en 3 grote internationale talenten die we ontmoetten toen we met onze cursus te gast waren op het dansfestival Oktoberdans in Bergen, Noorwegen. De schrijvers bezoeken voorstellingen en ontmoetingsprogramma’s op het festival, wisselen kennis en ervaringen uit en schrijven essays-met-kloten over wat ze gezien hebben voor dagkrant en online. Toneelschrijver Anna van der Kruis reikt ze de helpende hand bij het afleggen van een parcours tussen kijkervaring, navelstaren en in gesprek zijn met de lezer.

Voorbij de navel
‘We willen proberen niet te doen wat we al kunnen. We willen schrijven over dans, maar ook over onze wereld. De wereld waarin die dans gemaakt wordt, waarin we die dans zien. We willen ons kwetsbaar opstellen. Persoonlijk zijn zonder naar onze eigen navel te staren. We willen onszelf verrassen en nieuwe verbindingen maken.’
Anna van der Kruis, master D&D
 
Uitwisseling tussen culturen en schrijfculturen 
Er bestaan (nog) geen uitwisselingen in het schrijven over dans, critici gaan niet over grenzen heen met elkaar in gesprek, terwijl juist die uitwisseling van culturen evenzo belangrijk is als het uitwisselen tussen dansmakers en dansers. Dans beweegt zich internationaal en daar zoeken we aansluiting bij met woord en daad. Volg de schrijvers off- en online, in de festival dagkrant, op het DansBrabantBlog, in de talkshow.
 
Dans&Durf/ Dance&Dare is een coproductie en intellectueel eigendom van DansBrabant en Domein voor Kunstkritiek.