Onder begeleiding van Christiaan Vijn schrijft Lennart Bolwijn een essay over het schilderij ‘American Gothic’ , hoe het destijds ontvangen werd en hoe dat relevant is voor de hedendaagse opkomst van partijen als de BBB.

Lennart Bolwijn heeft geschiedenis en American Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en was leerling-redacteur bij Folia. In 2019 won hij de tweede prijs voor beste masterscriptie Amerikanistiek van Nederland, uitgereikt door Netherlands American Studies Association.

Christiaan Vijn studeerde Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie liep hij stage bij Uitgeverij Atlas Contact. Hij is redacteur bij De Optimist.

Dit mentortraject wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Bijleveltstichting.

Over De Nieuwe Garde
De Nieuwe Garde helpt beginnende essayisten op weg. DNG is een platform dat de krachten van de literaire, culturele en wetenschappelijke velden verenigt, en die inzet om beloftevolle schrijvers hun weg in de essayistiek te laten vinden. DNG werkt met een redactie, een coördinator/penvoerder, een redactieraad/partnernetwerk, mentoren, en de steun van een aantal partijen die de doelstellingen delen en de benodigde middelen beschikbaar stellen.

Lees hier meer over de huidige schrijvers, hun trajecten, essays en begeleiders.

De Nieuwe Garde werd opgericht door De Gids en het Domein voor Kunstkritiek, en wordt ondersteund door het Domein voor Kunstkritiek, het Lucas-Ooms Fonds en de Van Bijleveltstichting.