Van 1 tot en met 27 november 2021 navigeerde Wintertuinfestival met fictie als gids en de verbeelding als kompas het publiek een maand lang door deze roerige tijd, zowel on- als offline. Met voordrachten, gesprekken, interviews en optredens van onder meer Connie Palmen, Hanna Bervoets, David van Reybrouck, Joost Oomen en nog veel meer gevestigde namen, opkomend talent en bijzondere programma’s, waaronder een ontmoetingsprogramma van het Domein.

De coronamaatregelen maakten het echter  onmogelijk om op 27 november een volwaardige festivalavond plaats te laten vinden. Het complete programma wordt uitgesteld naar tweede Paasdag 18 april 2022. Alle zalen, gangen en kleedkamers van poptempel Doornroosje in Nijmegen zullen dan alsnog in het teken staan van het festivalthema fictie als gids.

Anna van der Kruis is schrijver en ontwikkelaar nieuwe kunstkritiek bij Domein voor Kunstkritiek. Ze was haar halve leven een roker, zoals de meeste schrijvers in het vorige decennium. En hoewel ze het fijn vindt dat ze haar geld nu uit kan geven aan een zwemabonnement en goede boeken, mist ze één ding: de ontmoeting met vreemden. Daarom gaat ze in de hal van Doornroosje met jou in gesprek over wat je hebt gezien of gehoord tijdens het Wintertuinfestival. Wat maakte je mee? Wat maakte je lyrisch, kon je moeilijk verteren of veranderde je blik? Gewapend met nepsigaretjes, een liefde voor de verschillen tussen mensen en een fikse dosis nieuwsgierigheid heet ze je welkom, voor een verdiepend gesprek.

Bekijk het volledige programma op wintertuinfestival.nl en koop je tickets voor de afsluitende festivalavond in Doornroosje Nijmegen.