Circuit X – LAB

Op zondag 5 juni organiseert Circuit X in samenwerking met de Veerman en Domein voor Kunstkritiek een eerste LAB in Antwerpen. Dit nieuwe initiatief heeft als doel het ontwikkelen van vernieuwende vormen van publiekswerking waarbij de dialoog tussen maker en publiek centraal staat.  Voor dit LAB zijn we op zoek naar creatieve deelnemers met een frisse blik op publiekswerking.

 

WAT?

LAB is een brainstorm- en inspiratiedag over publieksbemiddeling geleid door experts in kunsteducatie. In dit laboratorium willen we de klassieke publieksprogramma’s zoals nagesprekken en inleidingen afstoffen en willen we nieuwe paden ontginnen om voorstellingen te contextualiseren. Daarom nodigt Circuit X voor het LAB jonge gespreksleiders, dramaturgen, critici, etc. uit om samen met mentoren, programmatoren en makers nieuwe omkaderingsformules uit te werken, toegespits op de selectie van Circuit X. De resultaten worden komend seizoen aangeboden aan de cultuurcentra en schouwburgen binnen de tournee van Circuit X.

Deelname is gratis. Let op: de plaatsen zijn beperkt.

 

WANNEER?

5 juni, van 10:30 tot 16:30

 

WAAR?

@ De Veerman (Marialei 25, 2018 Antwerpen)

 

WIE?

De ideale deelnemer heeft een creatieve geest, is een vlotte communicator, heeft een passie voor podiumkunsten en heeft enige ervaring in publiekswerking en/of kunsteducatie.

Herken jij je hierin? Heb jij een frisse blik op publiekswerking en wil je actief meedenken en meewerken om nieuwe omkaderingsformules te realiseren? Stuur dan ten laatste op 30 mei een korte motivatie naar lore@circuitx.be. Licht tevens je relevante werkervaring en affiniteit met het project toe (max ½ pagina). Ook kan je op hetzelfde adres terecht voor vragen.

VERVOLGTRAJECT

Naar aanleiding van het eerste LAB wil Circuit X graag enkele geïnteresseerde deelnemers vragen om mee te stappen in het vervolgtraject. Zij worden uitgenodigd voor een tweede LAB waarin de deelnemers verschillende masterclasses (o.a. interview- en presentatietechnieken) volgen. En vervolgens worden zij uitgenodigd om op freelance-basis deel uit te maken van onze poule gespreksleiders die op de avond van de voorstelling de publieksprogramma’s verzorgen tijdens de tournee in Vlaanderen of in Nederland. Dit gaat om betaalde opdrachten.

CIRCUIT X

Circuit X is een kwaliteitslabel voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek.Circuit X wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuur-, gemeenschaps- en kunstencentra, schouwburgen en andere podia in heel Vlaanderen en Nederland. Circuit X zoekt naar nieuwe vormen van publieksomkadering en biedt deze expertise aan bij de partners.

www.circuitx.be

Circuit X – LAB