Samen met het Podcastfestival onderzoekt het Domein in aanloop naar en op festivaleditie 2021 de podcastkritiek. De afgelopen jaren nam het aantal podcasttitels gigantisch toe, maar er is nog een gedegen kritiek die zich richt op deze discipline. We willen dan ook eerst maar eens met critici en schrijvers uit verschillende kunstdisciplines (theater, muziek en film) een aantal titels vanuit hun kaders en ervaring beluisteren en beschrijven – lettend op tekst, ritme en verhaallijn – om vervolgens met elkaar het gesprek aan te gaan over wat podcastkritiek zou kunnen zijn.

Het Podcastfestival 2021 vond plaats van 23 t/m 26 september op vier achtereenvolgende locaties: Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. In aanloop naar het festival publiceerden we op de sites van het festival en het Domein een drietal essays over een drietal podcasttitels. Het gesprek over podcastkritiek werd uitgezonden op 26 september vanuit de afsluitende stad Utrecht en kun je hier als podcast terugluisteren.

Vanuit de eerste bevindingen die we gedaan hebben ontwikkelen we komend jaar in aanloop naar het podcastfestival 2022 een opvolgend en verder verdiepend podcastkritiekproject. Hou onze site in de gaten voor updates.