Schrijven over Opera?  Workshop 18 en 26 maart 2017 Domein voor Kunstkritiek in samenwerking met Opera Forward Festival

Tijdens Opera Forward Festival 2017 geeft De Nationale Opera ruim baan aan nieuwe werken, nieuwe initiatieven en nieuwe talenten. Het is een bruisende ontmoetingsplek voor talentvolle makers, musici, kunstenaars, én journalisten.

Domein voor Kunstkritiek organiseert parallel aan Opera Forward Festival de workshop Schrijven over Opera?! voor een nieuwe generatie schrijvers. Wie al over (podium-) kunst en/of muziek schrijft, en zich wil verdiepen in opera nodigen we van harte uit.

Het principe van de workshop is het delen van kennis over schrijven en opera. Als deelnemer ontmoet je meerdere genodigden uit de internationale en Nederlandse cultuurjournalistiek en onderzoek je vanuit diverse perspectieven de toekomst van opera en operakritiek. Met o.a. de opera criticus Regine Müller en de Shirley Apthorp (Financial Times), Oswin Schneeweisz (Theaterkrant), Francois van den Anker (operamagazine/Place de L’Opera), Griet Leyers (Portici/De Morgen) en Thea Derks (Cultuurpers)

Je schrijft over de operavoorstellingen die te zien zijn in Opera Forward Festival (zie operaforwardfestival.nl) waaronder het meesterwerk van Wozzeck van Alban Berg geregisseerd door theatervernieuwer Krzysztof Warlikowski. Deze is te zien op 18 maart (première) en 21 en 23 maart.

De reflecties van de deelnemers vormen de aanzet tot een informeel debat met experts uit het werkveld. Want wat verwachten we nu van een operakritiek? Zijn er nieuwe vormen van kritiek denkbaar bij het schrijven over opera?

Praktisch

Schrijven over Opera?! vindt plaats in Nationale Opera&Ballet

(Amstel 3, Amsterdam) op 18 maart van 16:00 – 18:30 op 26 maart van 11:30 – 18:00.

De deelnemers zijn op deze dagen te gast bij Nationale Opera&Ballet: de workshop is gratis en zij ontvangen een passe-partout voor Opera Forward Festival om zoveel mogelijk voorstellingen te gaan zien.

Voor het volledige programma zie  hieronder

Meld je aan vóór 9 maart door je CV en 1 of 2 artikelen/essays/recensies te sturen naar Fabienne Vegt: f.vegt@operaballet.nl

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.