Oktober Blogs

Deze oktober staat voor het Domein in het teken van bloggen. Zowel Indian Film Festival The Hague (Indian FFTH) als Tilburg Dansstad (TDS) vroegen ons een blog vorm te geven. In beide blogs geven de redacteuren hun weerslag op kunst in deze tijd en zoeken daarbij naar een verbindende factor.

Het IndianFFTH beleefde dit jaar haar laatste editie in deze hoedanigheid. Van 5-9 oktober waren in o.a. Filmhuis Den Haag maar liefst 45 films van Indian Independents te zien. Met een bonte verzameling schrijvers met een achtergrond in Europese en Amerikaanse cinema naast Indiase cinemakenners doken we diep in India. Welke thema’s voeren de boventoon en tegen welke codes en tradities komen hedendaagse filmers in opstand, en hoe kijken Europeanen daar tegenaan?

http://c-india.com/indian-film-freaks/

TDS organiseert in oktober De Dansmaand. Verschillende dansinstellingen uit de stad presenteren samen een divers dansprogramma. Van urban tot klassiek en voor jong en oud. Dans verbindt, maar soms moet je die verbinding net een beetje meer concreet maken. Met drie schrijvers en twee filmers leggen we de maand vast en geven duiding aan het thema: Challanging the frame, of misschien beter, dans buiten de kaders.

http://www.tilburgdansstad.nl/