ONTWERPKRITIEK bij Dutch Design Week

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert tijdens de Dutch Design Week 2016 de ochtendsessies. Een serie gesprekken met het veld over een aantal actuele thema’s uit de hele breedte van de creatieve sector. De eerste sessie op maandagochtend 24 oktober staat in het teken van ontwerpkritiek. Een gesprek over de toekomst van kritische reflectie en alternatieve vormen van reflectie op ontwerppraktijken.

In deze ochtendsessie presenteren vijf aanjagers van ontwerpkritiek hun recente ondernemingen. Dit is het startpunt van een gesprek met het publiek over de toekomst van kritische reflectie.

Aan de basis van vooruitstrevende architectuur, vormgeving en digitale cultuur ligt reflectie, analyse en onderzoek. Deze disciplines verhouden zich constant tot de veranderende wereld om ons heen. Voor de benadering van de dynamische ontwerppraktijk is er behoefte aan vernieuwende vormen van reflectie. Hieronder vallen o.a. manieren om meerstemmigheid te bereiken, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, en digitaal en print-media te combineren.

Onder leiding van Sophie Krier gaan de vijf aanjagers en het publiek op zoek naar onderlinge verbanden en gedeelde ambities. De sessie geeft een beeld van de actuele ontwikkelingen binnen de disciplines terwijl gezamenlijk wordt vooruitgekeken naar de toekomst.

Sprekers
Anne Seghers (ontwerper, onderzoeker en jurylid Pruys Bekaert Prijs), Kars Alfrink (game en interaction designer, Leapfrog), Marjanne van Helvert (textielontwerper en schrijver Dirty Design Manifesto), Peter Bilak (oprichter, schrijver en redacteur Works That Works – Magazine of Unexpected Creativity) en Samira Ben Laloua (oprichter, schrijver en redacteur Extra Extra). Moderator: Sophie Krier (ontwerper en schrijver Field Essays).

Aanmelden
Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Meld u hier aan.

Datum: 24 oktober

Tijd: 10.00-11.30u, inloop vanaf 09.30u

Locatie: MU Eindhoven (Strijp-S)