Enter the writers

“In thrillers is het een teken van onraad als iemand zegt: ‘Ik word gevolgd.’ Bij sociale media werkt het precies omgekeerd.”  Voor Enter the Writers blogte Marijn van der Jagt over de 16-jarige Annegien Schilling die 672.000 volgers consequent in de gaten houden vanwege haar bijzonder mooie surrealistische zelfportretten. Haar collega’s schreven onder anderen over de kooi van Faraday, the Stanley Parable, een Séance App en de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger.

Marijn van der Jagt, Kaweh Modiri , Dirk Vis, Marloeke van der Vlugt en Marian Cousijn vormen een on the spot redactie. Drie maanden bloggen drie schrijvers aan gevuld met een filmer (Kaweh Modiri) en een kunstenaar (Marloeke van der Vlugt) over hun onderzoek naar de impact van digitale technologieën op kunst, cultuur en samenleving. Startpunt voor die gezamenlijke onderneming vormen de kunstwerken die voor het MediaLab 2016 worden geproduceerd. De redactie wordt geleid door Anna van Leeuwen

De kunstwerken die nu gemaakt worden en straks op Cinekid Media Lab staan, stellen in hun uitvoering en werking fundamentele vragen over onze samenleving. Cinekid en Domein hebben de vijf redactieleden de opdracht gegeven die vragen te ontrafelen in een reeks blogpost. Sluitstuk van hun research is een Cinekid publicatie, onderdeel van het programma voor professionals tijdens Cinekid 2016.

Blog