Projectleider + Acquisitie & Communicatie

SAMENWERKEN@DOMEINVOORKUNSTKRITIEK.NL

Dirk Verhoeven (1981) is projectleider film & muziek, communicatieman en acquisiteur bij het Domein voor Kunstkritiek.



Film, klank, audio

Op filmgebied organiseerde Dirk met docent Gawie Keyser en in samenwerking met EYE Filmmuseum en De Groene Amsterdammer (eerdere partners: Cineville en het Louis Hartlooper Complex) al zes succesvolle series van de Masterclass Film & Leven, waarin de deelnemers hun kijkkaders leren om te zetten naar persoonlijker-dan-ooit-tevoren geschreven filmessays.

Met het Podcastnetwerk en -festival organiseert Dirk in 2021 en 2022 een lab en een summerschool in podcastkritiek. Een lab in het schrijven over klank en hedendaagse muziek volgt in de herfst van 2022, een samenwerking tussen het Domein, Het Concreet en gonzo (circus).



Dans

Naast het Domein is Dirk werkzaam als communicatieman in de dans bij DansBrabant, partner van het Domein in de schrijfcursussen Hedendaags Schrijven over Hedendaagse Dans en Dans & Durf.



Muziek

Dirk was van 2014-2018 adviseur muziekprogramma bij Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch en is momenteel adviseur popmuziek bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.┬áIn het weekend draait hij de betere Amerikaanse muziek op festivals en bij de door hem geliefde poppodia EKKO en Tivoli/Vredenburg.