Els Roobroeck/COVAR – PSSST.

Foto Saris & den Engelsman http://www.festivalcement.nl/

Talententraject voor schrijvers
van Domein voor Kunstkritiek en Theaterkrant.nl i.s.m Festival Cement maart 2016

In de Festivalkrant op Theaterkrant.nl lees je de uitkomsten van het talententraject.


Is schrijven voor jou noodzaak?

En theater jouw bron van inspiratie of werkveld?
Zou je werk willen maken van schrijven over theater?

Meld je dan aan voor het Talententraject voor jonge schrijvers: een project mogelijk gemaakt door Domein voor Kunstkritiek, Theaterkrant.nl en Festival Cement. Doel: het verkennen en verfijnen van jouw eigen toon en stijl als je schrijft over theater en dans.

Opzet editie 2016
Je krijgt de kans om te schrijven voor de online festivalkrant tijdens Cement (22 t/m 26 maart). Als je recensie echt een harteklop heeft, maak je kans op publicatie (met honorarium) op theaterkrant.nl. Belangrijk dus om van tevoren afspraken te maken over programma onderdelen en wat je precies wilt trainen. Je vormt een redactie met alle deelnemers die voor het eerst samen komt op woensdagmiddag 2 maart in Den Bosch. Je leert elkaar kennen aan de hand van een eerste schrijfopdracht en we maken een plan van aanpak voor de weken daarna. Je ontmoet workshopleider Manon Berendse, eindredacteur Anouk Leeuwerink en artistiek leider van Cement Leonie Clement. Tijdens het festival ben je van harte welkom bij alle voorstellingen, kun je blijven eten en is er een werkplek voor je. Dompel je onder, schrijf en herschrijf en deel je ervaringen tijdens de plenaire sessies op donderdag- en zaterdagmiddag. Want dat geeft dit traject je ook: collega’s, opbouwende feedback & teamspirit!

Wil je als redactielid deelnemen, dan is het belangrijk dat je er bent tijdens alle plenaire sessies, zodat we aan close reading kunnen doen. Daar rond omheen plan je research, herschrijven, nieuwe stukken maken en veel zien.

Domein voor Kunstkritiek zet zich in voor het herijken en verrijken van onafhankelijke reflectie op kunst. We zien onszelf als de aanjager binnen de netwerken van media, opleidingen en culturele instellingen die zich op vernieuwende wijze inzetten voor een betekenisvol en breed gevoerd gesprek over kunst. We gaan te rade bij kunstenaars en bieden denkers en schrijvers de kans hun talenten te exploreren. Ons werkterrein omvat alle mogelijke kunstdisciplines: dans, theater, muziek, beeldende kunst, film, architectuur en literatuur.

Theaterkrant.nl is het grootste online theaterplatform van Nederland, met dagelijks het laatste nieuws uit de podiumkunsten, recensies van alle nieuwe voorstellingen, een vacaturebank en meer.

Festival Cement biedt als festival een podium aan een nieuwe generatie talentvolle Nederlandse en Vlaamse theatermakers en choreografen die op deze manier hun weg vinden naar publiek, pers, podia, producenten en financiers. Het festival functioneert graag als ontmoetingsplek, waarbij het werk van de makers onderwerp van debat is en er zo een bijdrage aan de ontwikkeling en verdieping van hun werk kan worden geleverd.

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Deelname kost 160,-

Voor aanmeldingen en vragen over het talentontwikkelingstraject kun je terecht bij Maaike Schuurmans msschuurmans@hotmail.com